Responsive multisite voor scholenkoepel Sjabi

Voor de scholenkoepel Sint-Jan Berchmansinstituut vzw, kortweg Sjabi, ontwikkelden we negen websites. De websites zijn d.m.v. de Domain Access module beheerbaar vanuit één centrale Drupal 7 installatie. 

We werkten een ontwerp op maat uit naar de wensen van het schoolbestuur, waarop elke school een kleur kon kiezen uit het voorgestelde kleurenpalet. Deze kleuraccenten per school worden zichtbaar gesteld in alle facetten van de deelwebsite. Zo zijn de menu-items, de kopjes, de knoppen en de links telkens in de kleur van de school, wat zorgt voor een uniforme en rustige weergave. 

Andere in het oog springende front-end accenten zijn de slideshow op de voorpagina van elke school, de medewerkerpagina’s, de opvallende downloadknoppen en een volledig responsive mobiel menu. 

De inhoud kan gemakkelijk zelf beheerd worden vanuit de centrale back-end. Voor de hoofdbeheerders is het mogelijk om de inhoud van alle scholen te zien, terwijl andere rollen enkel de inhoud van een bepaalde school kunnen beheren. 

Meest opvallende inhoudstypes zijn de (al dan niet recurrente) activiteiten voor de weergave in de kalender, de medewerkers, de mededelingen en de formulieren. 

Het grafisch ontwerp is een realisatie van Heartwork

Opdrachtgever: 
Sint-Jan Berchmansinstituut vzw
Oplevering: 
augustus, 2014