Websites met voorgeïnstalleerde thema's

Bij voorkeur maken we maatwerkwebsites. Daarom zijn we per slot van rekening webontwikkelaars. Bij maatwerk creëren we op basis van de verwachte inhoud een grafisch ontwerp. Dit grafisch ontwerp zetten we vervolgens om in webcode. Elke fase gaat gepaard met een overlegmoment en bijsturingen zijn altijd mogelijk. 

Dit heeft uiteraard een impact op het budget. Een maatwerkmeubel bijvoorbeeld heeft ook zijn prijs maar dan heb je wel iets uniek, volledig volgens je eigen wensen. 

Gelukkig is er een alternatief om de prijs te drukken: werken met thema’s (themes in het Engels, soms ook templates genoemd, ook wel sjabloon genoemd). Een thema is een ontwerp dat al vastligt en waar bepaalde, meestal standaard, functionaliteit al ingebouwd zit. Functionaliteit die vaak terugkeert is een blog, een forum, een portfolio, een contactpagina,... De meeste thema's richten zich op portfolio of brochure websites maar er zijn ook thema's beschikbaar specifiek voor restaurants, hotels, etc. 

Voor de grote beheersystemen zoals Wordpress, Joomla! en Drupal kan je thema’s aankopen via websites zoals Themeforest. De gemiddelde prijs van een thema is slechts 50€. Gezien de algemeen hoge kwaliteit van die thema’s is dat spotgoedkoop. Het verdienmodel van de aanbieders van de thema’s is eenvoudig: ze bieden een product aan, geen dienst. Zo zit het  meest populaire thema van Themeforest op moment van schrijven op meer dan 80000 verkopen. Dit is uiteraard een uitzondering maar het toont aan dat de bedrijven die zulke thema’s opzetten wel degelijk een verdienmodel hebben. 

Hier een overzicht van thema’s die we aanbieden: 

Creator Release URL
leaftree 2014-02 http://bracara.leaftree.pt
leaftree 2014-04 http://nestor.leaftree.pt
jota_themes 2014-03 http://themeforest.joaogarin.com/simplicity
tabvn 2013-02 http://centum.envato.tabvn.com
refaktor 2014-03 http://refaktorthemes.com/ebor
DDamir 2013-08 http://webizrada.com/demo/boson
tabvn 2013-08 http://anchor.envato.tabvn.com
leaftree 2013-07 http://specialone.leaftree.pt
refaktor 2013-07 http://refaktorthemes.com/porto
tabvn 2012-08 http://elegantica.envato.tabvn.com
themeboutique 2013-05 http://demo.themeboutique.com/drupal/dawn
worthapost 2012-12 http://demo.worthapost.com/skifi/default

Nu we toch met meubels aan het vergelijken zijn: deze thema’s zijn de IKEA-meubels van de webwereld. Niet uniek, inderdaad, maar wel goedkoop, ideaal wanneer je minder budget hebt. Wanneer je ooit voldoende geld hebt, kan je nog altijd een maatwerk- of designmeubel aankopen. 

Wij zijn beschikbaar om zulke thema's voor je op te zetten. Wij bieden de dienst aan, aansluitend op het product. 

Wil je nog bepaalde wijzigingen aan het thema, dan kunnen we dit voor je doen. Hoewel het niet de bedoeling kan zijn dat we maatwerk gaan toepassen op de thema’s —je moet binnen het stramien van het aangeleverde ontwerp blijven—  kunnen we dit wel zo aanpassen dat het aansluit bij de benodigde inhoud en je huisstijl. 

Wil je later toch nog maatwerk implementeren? Geen probleem. We nemen de bestaande inhoud mee en zetten er een op maat gemaakt grafisch thema boven.