Mobiele trends 2014

De mobiele revolutie is enkele jaren geleden ingezet. De snelle popularisering van smartphones en daarna die van tablets hebben ons online gedrag sterk gewijzigd. Maar hoever is dit inmiddels gevorderd? Hoeveel mobiele apparaten zijn er inmiddels in omloop? En wat is het aandeel mobiele bezoekers bij een gemiddeld staal websites? 

De apparaten 

De verkoop van smartphones overstijgt sterk die van tablets, desktop en laptops. Sinds 2013 worden wereldwijd meer tablets verkocht dan laptops en desktops. Daarboven komen ook de phablets, een kruising tussen een smartphone en een tablet, opzetten. 

Er zijn uiteraard nog altijd meer desktops en laptops in omloop dan er tablets zijn maar met deze evolutie naar meer mobiele apparaten zal dit binnen enkele jaren omdraaien. Vaak wordt ervoor gekozen om de desktop of laptop te vervangen door een een tablet. Immers, veel mensen zijn puur consumenten en geen producenten op het web. Een goede typervaring, zoals op een desktop met los toetsenbord, is dan ook minder hard nodig. 

Onze cijfers 

We hebben een kijkje genomen bij een staal van +/- 20 websites en de Google Analytics resultaten verdeeld per type bezoeker. De indeling bestaat uit desktop/laptop, tablet en smartphone. Het gaat om gemiddelde KMO websites. 

De resultaten zijn getrokken op 22 oktober 2014, bestaande uit 9943 sessies.

Mobiele trends 2014

Daaruit blijkt dat het mobiel gebruik intussen al op 1/4de van de sessies afklokt. Het tabletgebruik is +/- 15% en het smartphone gebruik +/- 10%.